Cuppingmassage

Toen Karlijn vertelde dat ze ook cupping deed heb ik haar eerst heel raar aangekeken. Wat is in vredesnaam cupping? Maar toen ze het uitlegde ging er langzaam een lampje bij me branden. Ik had het wel eens gezien, op plaatjes dan.

De uitleg van cupping is simpel, je haalt de zuurstof uit de cup (bolletje met gat) en plaatst deze dan op de huid zodat hij vacuüm kan trekken. Hierdoor heb je niet een massage waarbij je duwt (de standaard massage techniek) maar kun je lichtjes aan de cup trekken waardoor je de huid en onderliggend bindweefsel trekkend masseert. Een vreemd maar ook aangenaam gevoel. Tenminste op de rug dan.
Karlijn wilde het mij wel eens laten ervaren. Maar omdat meekijken op je rug echt niet te doen is (ondanks die ogen in de rug die moeders hebben J )hebben we het eerst uitgetest op ons bovenbeen. Je kan daar ook cupping doen want dat schijnt heel goed te zijn tegen cellulitis. Ik kan je vertellen dat als je echt van je cellulitis af wilt en je vastberaden bent, dat het misschien nog wel te doen is, want jemig wat is dat pijnlijk zeg.

Door naar de rug dan maar. Simpeler gezegd dan gedaan, de kunst om de cup goed vacuüm op de huid te krijgen vergt tactiek en training. Uiteindelijk als de cup er goed opzit voelt het begin even heel warm aan maar als de cup gaat bewegen dan voel je de huid lichtjes oprekken en ontspannen.
Het cuppen kan een lichtrood spoor achterlaten op je rug en waar de cup wat langer heeft gestaan misschien ook wel een rondje.
Het laten staan hoort vooral bij fixed-cupping. Wij bieden alleen de moving-cupping aan, hierbij bewegen we dus met een cup over de gehele rug en een stukje van de schouder. We passen dit nu ook graag toe binnen onze Mums&More (zwangerschaps)massages.

Een cuppingmassage duurt ongeveer 15 minuten en is een toevoeging op de normale massage. Hierdoor masseren we eerst de rug met de handen los en daarna trekken we met de cup de huid zachtjes de andere kant op. Een soort tweezijdige massage J

Tijdens het cuppen zullen we aangeven wat er gaat gebeuren, aangezien het aanbrengen van de cup gevoelig kan zijn is het belangrijk om als cliënt ook duidelijk aan te geven of het prettig is of niet.

Cupping kan ook gebruikt worden bij last van het bekken tijdens de zwangerschap. Vaak wordt bij ernstige bekkenklachten de massage daar overgeslagen omdat het al vrij gevoelig is en we geen medische massage doen (daarvoor kun je terecht bij de fysio). Maar omdat cupping volgens het trekkend masseren werkt kunnen we wel een lichte ontspanning aanbrengen in de bekkenzone.

Afgelopen juli hadden we de actie dat je een cuppingmassage greatis kreeg bij afname van een volledige massage. Deze actie zetten we door! Als je een reactie achterlaat op deze blog en je boekt een volledige massage, dan krijg je de cupping er gratis bij.

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *