HypnoBirthing ®

De opleiding
Zoals jullie misschien wel weten ben ik laatst een week weggeweest naar Drenthe. Niet voor een vakantie maar voor de opleiding HypnoBirthing®. In die week ben ik klaargestoomd tot practitioner HypnoBirthing®.
Wat een ervaring is het geweest. We hebben die week alles gedeeld met elkaar.
Lachen, huilen, slapen (kids waren niet mee J ), ontspannen en natuurlijk ook heel veel leren.

We zijn die week ondergedompeld in een enorm warm bad aan kennis, kunde en ervaringen.
Iets waar we zelf ook aan mochten  bijdragen, maar wat gefaciliteerd werd door twee prachtige, sterke vrouwen die met hart en ziel HypnoBirthing® in Nederland & België op de kaart zetten.
Alleen het luisteren naar hun belevenissen was al prachtig, maar ze hebben mij ook nog eens de kennis gegeven over HypnoBirthing® zodat ik die nu ook kan gaan uitdragen aan alle ouders.

De groep bestond uit allemaal vrouwen die krachtig en eigen-wijs in het leven staan. Bijzonder vond ik wel de drie verloskundigen. Zij kozen bewust voor deze opleiding om weer terug te komen bij het wonder van de natuur. Om meer (of minder J) ondersteuning te kunnen geven aan hun cliënten die zo graag een natuurlijk geboorte willen ervaren. Een ander had zelf een HypnoBirthing® geboorte gehad en gunt dit ook andere moeders. Weer iemand anders is, na jarenlang in de zakelijke wereld gewerkt te hebben, doula geworden en wil nu hiermee verdere verdieping creëren. Ik kan zo nog wel van iedereen een beschrijving geven, maar dan ben ik morgen nog niet uitgetypt. Ik denk dat ik iedereen recht toe doe als ik zeg dat ze stuk voor stuk inspiraties zijn geweest voor mij.

Waarom ik deze opleiding wilde gaan doen?
Ik merkte dat ik niet alles uit mijn geboortes heb gehaald wat er in zat. Ik heb bij mijn eerste zwangerschap wel wat gelezen over HypnoBirthing maar had er nog geen concreet beeld bij en dus ook totaal niet toegepast bij de bevalling. Bij mijn tweede zwangerschap heb ik er niet eens meer bij stil gestaan dat het er was maar ben ik wel zwangerschapsyoga gaan doen.
Om een moment ‘bewust zwanger zijn’ te creëren, maar de ademhalingstechnieken en de ontspanning hebben wel effect gehad tijdens de geboorte.

Toen Karlijn mij dan ook vroeg wat mij nou leuk leek om te gaan doen, moest ik gelijk aan HypnoBirthing ® denken. Het heeft op de een of andere manier toch altijd gesluimerd in mijn onderbewust zijn. J
Nu had ik dan eindelijk de mogelijkheid om het ook echt te gaan doen. Ik kan je ook zeggen dat ik na deze opleiding ook goed kan terugkijken op mijn geboortes, iets waar ik soms nog best moeite mee had.

Een korte uitleg van HypnoBirthing® bestaat er eigenlijk niet, maar ik zal hier zo kort en duidelijk mogelijk proberen een beeld te schetsen.

“HypnoBirthing® is een filosofie en een techniek die er samen voor zorgen dat je die prettige, comfortabele, zachte geboorte tegemoet gaat met je partner en kindje. Een cursus waarbij je erachter komt wat je wensen zijn en hoe je die waar kunt maken. Ieder kind verdient een rustige, ontspannen start en dat begint al bij de geboorte.”

Zoals ik al schreef, het valt niet samen te vatten. Het is zo’n veelzijdige cursus dat ik het eigenlijk aan iedereen wil geven. Het is een manier van in het leven staan, en leren omgaan met het leven.
Marie Mongan, de grondlegster van HypnoBirthing®,  heeft ook weleens gezegd:
“this course will change your life”

En het is nog waar ook. Misschien niet op grote schaal, maar zit het hem nu juist niet in die kleine dingen?

Wil je ook de cursus komen volgen, dan ben je van harte welkom in Januari.
De cursus bestaat uit 5 lessen van 2.5 uur. De kosten zijn €300.- per stel. (en met stel bedoel ik een zwangere met haar geboortepartner, dit is iemand die bij de geboorte aanwezig is en de zwangere zal ondersteunen en begeleiden)
Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt, het boek met cd/mp3 en de nodige hand-outs voor het praktiseren thuis.

 

 

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *