Kindermassage

Massage, iets wat iedereen wel kent en af en toe ook echt aan toe is. Lekker ontspannen, rust en warmte. Ook baby’s vinden het meestal fijn om op die manier aandacht te krijgen en contact te maken.

Maar wat nu als je kind van 3+ misschien ook wel wat meer rust en ontspanning zou kunnen gebruiken? Of wanneer je zelf meer manieren zou willen hebben om contact te maken met je kind? Stil liggen is er bij deze leeftijd vaak niet meer bij, dus hoe ga je dat doen?
Als je dan naar een les kindermassage gaat, wat kun je dan verwachten?

Ik weet dat mijn zoontje aanraken prima vind. Hij vraagt ook met regelmaat of ik hem even wil masseren. (lees: springt op schoot en wil zijn rug gekriebeld hebben) Duurt meestal maar drie minuten, dus hoe krijg ik hem een uur aan de massage? En hoe doe je dat in een les? Waar ook nog andere mensen bij zijn, en waar het een opdracht wordt. Ik mocht kijken bij de les waarbij mijn zoontje en zijn papa meededen. Hieronder lees je onze ervaring.

Karlijn weet de Ouder&Kind massage perfect te begeleiden, laat ik met dat compliment beginnen.
De sfeer is ongedwongen en open. Er is thee/koffie/water waardoor je eerst rustig kunt kennismaken met de ruimte, de andere ouders en kinderen, en natuurlijk ook met Karlijn.

De les bestaat uit één op één oefeningen tussen ouder en kind en er is een onderdeel samenspel.
De één op één oefeningen zijn simpel, subtiel. Denk aan tegenover elkaar zitten met de ogen dicht en dan de handen tegen elkaar aan en langzaam bewegen. Je laten leiden door de ander, of juist de leiding nemen. En zo konden ze dat ook doen met de ruggen tegen elkaar.
Een prima manier om in contact te komen met elkaar. Elkaar aanvoelen.

Iets wat veel mensen nog niet kennen is rebozo. Een manier van massage en ontspanning zonder dat je de ander hoeft aan te raken. Door middel van doeken en daarin beweging aanbrengen kun je de ander een gevoel van geborgenheid en ontspanning geven. Ook de kinderen kregen de mogelijkheid om hun ouder de rebozomassage te geven. Opeens zijn al die kleintjes dan niet zo klein meer. Ze weten instinctief precies wat ze moeten doen om het fijn te maken voor de ouder.

Ook kwam in de les de traditionele voetmassage aan bod. Onder de voet zitten veel acupressuurpunten. Een prima plek dus om kort en effectief te masseren.

Als laatste en als groepsoefening hebben we de autowasstraat gedaan. Een groepsoefening waarbij de gehele groep een wasstraat nadoet en één de auto is. Die gezichtjes van de kinderen als ze door de wasstraat heen gaan. Al die aandacht, helemaal speciaal voor hunzelf. Je zag ze iedere keer genieten en glunderen.

Al met al is de les een mooie samenstelling van massage en spel. Op deze manier is het voor ouders en hun kinderen heel toegankelijk en behapbaar.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *