Dit zijn de voordelen van zwangerschapsyoga

Gepubliceerd door Karlijn op

Wil jij tijdens je zwangerschap in beweging blijven? Grote kans dat jij opzoek gaat naar (sport) lessen die gericht zijn op zwangerschap. Soms is het even zoeken naar welke sporten je kan beoefenen en goed voelen voor jou. Daarom legt Karlijn graag uit wat de voordelen zijn van Zwangerschapsyoga.

Rekken en strekken tijdens zwangerschap

Om zwangerschapsyoga te beoefenen, hoef je niet lenig te zijn. Naar mate je vaker zwangerschapsyoga beoefent, merk je dat je wat soepeler wordt. Door verschillende houdingen aan te nemen krijg je naast soepele spieren ook sterkere spieren. Daarnaast leer je ook veel over het ontspannen van spieren. Bijvoorbeeld de buik, die vaak op spanning staat door het kindje dat er in groeit, of over het aan- en ontspannen van de bekkenbodem. Tijdens elke les leer je verschillende houdingen. De één zal je meer aanspreken dan de ander. Sta er voor open en gebruik thuis de oefeningen als je ergens last van ervaart. 

Meer ruimte voor ademhaling

De groter groeiende baby in je buik duwt langzaam alle organen aan de kant, zodat de baby alle ruimte heeft om te groeien. Hierdoor krijgen de longen echt minder plek. En dan met de grote hoeveelheid bloed die door je lijf wordt gepompt, is het buiten adem raken steeds vaker een issue. Door de juiste strekking van rug en flank spieren, ervaar je dat er meer ruimte in je lichaam komt. Zo worden onder andere de tussenribspiertjes gestretcht en kan je gemakkelijker bewegen én dieper ademhalen.

Geen angst voor de bevalling

Door bewuster met de baby in de buik bezig te zijn en informatie op te doen, kijk je aan het einde van de zwangerschap steeds meer uit naar de bevalling. Zo leer je bijvoorbeeld de bekkenbodem beter coördineren. Ook ontdek je verschillende houdingen die helpend zijn tijdens de weeën en als bevalhouding. Door dit in de lessen zwangerschapsyoga te oefenen, maak je je het steeds meer eigen. Daardoor merk je dat er meer ruimte gecreëerd wordt in je hoofd en uitkijkt naar het bevallingsproces.

Positieve mindset

Tijdens de zwangerschapsyoga word je je bewuster van je zwangere lijf, weet eerder wat te doen bij klachten, zoals bijvoorbeeld harde buiken of misselijkheid én je maakt deel uit van een groep met andere zwangeren. Dit samen zorgt er voor dat je  een positieve mindset krijgt! 

Voordelen zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bij Mums&more

Sport en ontspanning in en na de zwangerschap, dat is waar Mums&more voor staat.  Bekijk voor het massage of lessen aanbod onze website. Zwangerschapsyoga kan jij volgen bij Mums&more Dwingeloo.

Categorieën: BlogLessen

1 reactie

Sporten tijdens de zwangerschap · 21 juli 2022 op 11:48

[…] de voordelen zijn van zwangerschapsyoga? Wij hebben hier een blog over geschreven. Je leest de blog hier […]

Gesloten voor reacties.