Mama/baby poweryoga

Mama/baby poweryoga. Zoek jij een mama & baby poweryoga in Amersfoort? Dan zit je hier goed! Een heerlijke les om de band met je kindje te vergroten. En om na de bevalling je spieren weer aan het werk zetten!

Voor jouw kindje leer je afwisselende oefeningen vanuit de babyyoga, baby reflexologie en babymassage die je thuis kan herhalen. Of eventueel thuis met een ouder kindje kan oefenen. Deze les wordt op maandagochtend aangeboden, een goed begin van de week!

Mama & baby poweryoga Amersfoort

Voor het eerst weer sporten na je zwangerschap is soms spannend. Bij Mums&more word je gezien en is persoonlijke aandacht belangrijk. Jij krijgt door de yoga meer ontspanning in jouw spieren, we rekken de spiergroepen die voor jou fijn zijn en je leert spieren weer actiever in te zetten. Waar mogelijk variëren we, zodat jij uitgedaagd blijft.
Daarnaast werken we samen aan het herstel van jouw buik-en bekkenbodemspieren. We doen een diastasecheck om te kijken of je buikspieren nog wijken. De oefeningen zijn goed uit te voeren als je diastase hebt en je krijgt concrete tips & tricks om hier verder in je dagelijks leven mee om te gaan.

Tijdens de opleiding worden de volgende onderdelen aan bod:

  • Stimuleert motorische ontwikkeling; meer lichaamsbeweging, soepelere spieren. Kindjes hebben door baby yoga minder last van een voorkeurshouding.
  • Stimuleert sociale ontwikkeling; Baby’s kijken veel naar gezicht ouders en luisteren naar de toon van hun stem. Goed voor band van ouder en kind, ouders hebben meer ideeën wat ze met hun kindje kunnen doen ipv slapen, eten geven en verschonen.
  • Kindjes hebben een beter onderscheid tussen rust/slapen en activiteit. Worden vermoeider door de activiteit en slapen daarna beter.
  • Stimulans van cognitieve ontwikkeling; gaan activiteiten herkennen. Herhaling is goed voor baby’s.
  • Stimulans taalontwikkeling. Door herhaling en toonverandering leren kinderen sneller lezen.
  • Belang van aanraken. Bij een aanraking komt oxytocine vrij. Dit is het knuffelhormoon. Hierdoor is de hechting tussen ouder en kind beter. Bovendien kan het kind op latere leeftijd makkelijker oxytocine aanmaken bij een aanraking en kan het helpen bij het omgaan met stress. Onderzoek[1] van Harry Harlow is hierin ook opmerkelijk. Hij sloot een aapje op in een kooi met twee metalen apen. De ene omwikkeld met stof maar zonder melk, de tweede zonder stof maar met melk. Hij dacht dat voedsel de belangrijkste factor was voor gehechtheid. Het aapje koos echter de met stof omwikkelde dummy. Dit betekende dat aanraking een belangrijkere factor is voor gehechtheid.

Niveau:
Ervaring met yoga is niet nodig. We bieden zo veel mogelijk maatwerk voor jouw herstel.

Praktische informatie:
Mama & baby poweryoga wordt gegeven op:
– Maandag 9:30-10:30.
– Vrijdag 9:30-10:30.

Wanneer starten?
Vanaf 6 weken (keizersnede 8 weken) na de bevalling tot lopen van je baby kan je aan deze les meedoen.

Locatie
Daam Fockemalaan 22, Amersfoort. Ook wel het Eemklooster genoemd.

Abonnement
Een abonnement heb je al voor €35,- per maand voor 5 lessen. Of kies voor €50,- per maand en volg 10 lessen. Bij afname van een abonnement heb je ook de mogelijkheid om andere aangeboden lessen te volgen. Minimale afname voor een abonnement is 3 maanden. Het opzegtermijn is 2 maanden.


Thuis mama & baby poweryoga volgen?
Het is ook mogelijk om een video te kijken van deze les, wanneer het jou uitkomt. Ga hiervoor naar de videotheek in Eversports. Je kan een losse video kopen of via je abonnement.

Wil je een keer gratis meedoen?
Dat kan natuurlijk. Kom eens sfeerproeven en vraag een gratis proefweek aan en volg een gratis les Mama & baby poweryoga.

Vragen?
Neem contact op via amersfoort@mumsandmore.nl

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.