Moxa

Stuitligging?
Moxa kan de kans vergroten op het natuurlijk draaien van je baby!
De kans dat dit gebeurt door moxa wordt maar liefst 75%. Bij een uitwendige versie (draaien met de handen door een gynaecoloog) is de kans dat jouw kindje draait 50%.

Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten! Moxa start namelijk eerder dan dat er een uitwendige versie wordt gedaan. Namelijk vanaf week 33 al. Als moxa geen effect heeft, dan kun je wellicht nog een uitwendige versie doen bij de gynaecoloog.

Zoals op de foto te zien is, is moxa een klein staafje. Deze steek je aan met een lucifer of kaarsje, zodat het staafje gaat gloeien. Het hoofdbestandsdeel van het staafje is bijvoetskruid. Door dit te verhitten en bij de bloedbaan bij je kleine teen te houden, ontspant de baarmoeder, waardoor de baby gemakkelijker kan draaien.

In het consult wordt uitgelegd hoe je moxa zelf thuis kan toepassen. Het advies is dat je moxa elke dag 2 x 10 minuten toepast.
De behandeling moet dan gedurende twee weken dagelijks worden herhaald.
Hierbij is de hulp van een tweede persoon handig, omdat het voor de zwangere moeder lastig kan zijn om bij de kleine teen te komen.

Heb je interesse in Moxa en wil je een afspraak maken?
Laat het ons dan weten.
Ik heb interesse

Mums&More rooster
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.