Samen sporten met je baby

Gepubliceerd door Karlijn op

Veel vrouwen hebben moeite met het oppakken van sporten na de bevalling. Je wilt natuurlijk ieder moment kunnen genieten van je baby en de dagen zijn snel gevuld. Daarom combineren we onder andere het sporten met je baby. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om samen met je baby te sporten én het heeft ook nog eens enorm veel voordelen voor jezelf, je baby en jullie samen. Je leest het in deze blog!

Waarom sporten met je baby?

Dat sporten gezond is voor onszelf is algemeen bekend. Ons lichaam wordt sterker, conditie gaat omhoog en we maken hormonen aan als dopamine en endorfine. Endorfine is het snelst werkende anti-stresshormoon. Daarbij verlaagt het sporten met je baby de drempel om weer in beweging te komen. Samen met andere mama’s en hun baby’s ben je aan het sporten en je hoeft geen oppas te regelen, want je baby gaat gezellig mee! 

Voordelen voor je baby

Tijdens het sporten met je baby werk je ook aan de ontwikkeling van je kindje. Zo werk je aan een betere band, maar bevorder je onder andere ook de motorische ontwikkelingen. Zo worden er babyyoga oefeningen gedaan.

Voordelen babyyoga

Baby yoga heeft een positieve werking op de motorische ontwikkeling van je baby. Daarbij kan het bijdragen aan het verminderen van een voorkeurshouding. Naast de fysieke voordelen is er nog een voordeel: baby yoga stimuleert de sociale ontwikkeling én versterkt de band tussen jou en je baby!


Je baby leert onderscheid te maken tussen rust/slapen en activiteiten. Ook stimuleert het de cognitieve- en taalontwikkeling. Dit komt doordat je baby bepaalde klanken en woorden herkent door de gerichte aandacht van het geluid. De belangrijkste reden en voordeel van baby yoga is dat het hormoon oxytocine vrijkomt bij aanraking, wat de band versterkt tussen jou en je baby!

Sporten voor een goed herstel na de bevalling

Het verzorgen van een baby, vraagt veel van je lichaam. Sommige spieren verkrampen tijdens bijvoorbeeld het voeden en dragen, daarom voelt het erg fijn om je spieren los te maken.

Daarnaast is spieropbouwende en versterkende oefeningen erg belangrijk. Het herstel van de buikspieren speelt een grote rol bij het herstel. Het langzaam opbouwen bij het trainen van de buikspieren en het weten of je (veel) diastase hebt is belangrijk bij dit herstel. De oefeningen kunnen dan hierop worden aangepast. Naast buikspieren werk je ook aan een stabilere bekkenbodem.

Mama/baby les bij Mums&more

Bij Mums&more kan jij lessen volgen samen met je baby. De oefeningen voor mama en baby worden met elkaar afgewisseld en gecombineerd waar mogelijk. Daarbij word je begeleid door Karlijn, die als docent gespecialiseerd is in het herstelproces na de bevalling.  Wil jij meer informatie over het sporten met je baby? Neem dan gerust contact met ons op!