Zwangerschapspilates: dit zijn de voordelen

Gepubliceerd door Karlijn op

Veel vrouwen sporten vaak voor de zwangerschap en willen zij graag blijven doen tijdens hun zwangerschap. Toch stoppen vrouwen vaak met sporten als zij zwanger zijn, omdat zij niet goed op de hoogte zijn van de positieve effecten van sporten tijdens de zwangerschap. Daarnaast weten ze niet goed wat er wel en niet kan met een baby in de buik. Onderzoek toont aan dat pilates tijdens de zwangerschap veilig is en juist veel positieve effecten heeft. Daarom leggen wij graag uit wat de voordelen zijn van zwangerschapspilates.

Hormonale en fysieke veranderingen

Tijdens je zwangerschap heb je meer oestrogeen, progesteron en relaxine in je lichaam. Deze hormonen reguleren processen die jouw lichaam geschikt maken voor je zwangerschap en de bevalling. Het hormoon relaxine zorgt voor het verweken van je kapsels, banden en pezen, waardoor er meer ruimte komt tussen je gewrichten, zo ook in je bekken. Deze ruimtes worden opgevuld met vocht, wat ervoor zorgt dat je minder makkelijk kunt bewegen. Toch is voldoende bewegen ontzettend belangrijk tijdens je zwangerschap, want door te bewegen kun je dit extra vocht weer verliezen.

Waarom zwangerschapspilates

Al deze veranderingen in je lijf verlagen je belastbaarheid en beïnvloeden daarmee het sporten. Tijdens zwangerschapspilates wordt op een goede manier op deze veranderingen ingespeeld, om te zorgen dat je veilig en verantwoord beweegt. Het doel van zwangerschapspilates is het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl tijdens je zwangerschap en om jou optimaal voor te bereiden op de bevalling, zowel mentaal als fysiek. Zwangerschapspilates is dan ook volkomen veilig om te doen en heeft positieve effecten voor zowel jou als je baby. Zwangerschapspilates zorgt niet alleen voor een betere conditie en sterker lijf, maar ook voor een positieve mindset en een betere nachtrust!

Buikspieren trainen tijdens zwangerschap

‘Geen buikspieren trainen tijdens je zwangerschap’?! Zeker wel! Alleen kun je beter niet je rechte buikspieren tegelijk trainen, want dat vergroot de kans op diastase. Er wordt zelfs geadviseerd om juist wel je schuine buikspieren te trainen. De schuine en dwarse buikspieren zorgen er namelijk voor dat je zwangere lijf sterk blijft én dat je minder klachten ervaart. Hoe je je buikspieren op de juiste manier traint, leer je bij zwangerschapspilates.

Pilates bij Mums&more

Onze pilateslessen kan je online en offline volgen! De lessen zijn voor zwangeren en (pas bevallen) mama’s. Ook voor hen is het belangrijk om met aandacht voor de buikspieren te sporten. Dus het is altijd een gezellige club vrouwen bij elkaar! Meer weten over de pilatesles? Ga dan naar ‘pilates Dwingeloo‘. Vragen over de les? Neem dan gerust contact met ons op!