Word zwangerschapsyoga docent

Heb je affiniteit om met zwangere vrouwen te werken? Wil je hen inzicht geven in wat écht belangrijk is in een zwangerschap én tijdens de bevalling?
Begin in februari de opleiding Docent Zwangerschapsyoga en rond deze nog af in mei 2023!

Bevalcursus en zwangerschapsyoga

De opleiding Docent Zwangerschapsyoga wordt gegeven door Karlijn: hét gezicht van Mums&more. Jarenlang gaf zij o.a. zwangerschapsyoga en bevalcursussen. Haar ervaring en kennis deelt zij volop. Na afloop van de opleiding ben je in staat om mínstens 10 verschillende lessen zwangerschapsyoga én ook bevalcursussen te geven, zowel op maat als in groepen.
De opleiding zwangerschapsyoga wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen. 

In februari 2023 start de volgende opleiding Docent Zwangerschapsyoga. Deze eindigt in mei 2023. Dus binnen 4 maanden heb je gegarandeerd je diploma op zak.

De 5 modules van Docent Zwangerschapsyoga 

Elke bijeenkomst worden er 2 lessen zwangerschapsyoga gegeven. Deze krijg je ook mee als document én je kan ze altijd nakijken op de video. In totaal dus 10 kant en klare lessen die je krijgt! Daarnaast komen er elke module verschillende onderwerpen aan bod. 

Module 1:

In deze bijeenkomst krijg je volop theorie over zwanger zijn, welke hormonen er actiever zijn in de zwangerschap en welke veranderingen er plaatsvinden bij een zwanger lijf. 
We leren over het gebruik van bekkenbodem, verschillende manieren van ademhalen en de daarbij horende oefeningen. Ook als je nooit zelf zwanger bent geweest, voel je je hierna goed geïnformeerd!

Module 2:

Ontspanning vinden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling is soms een uitdaging. Jij leert volop tips&tricks te geven aan zwangeren. Door middel van drukpunten, (rebozo) massage, affirmatiekaarten, verschillende soorten van pijnstilling en ontspanningsoefeningen kan jij straks élke zwangere hulp op maat bieden. 

Module 3:

Deze module komt er een verloskundige als gastspreker. Wat zit er nu eigenlijk in de tas van een verloskundige? Waar krijgen verloskundigen zoal mee te maken? We spreken verschillende casussen door die verloskundigen dikwijls tegenkomen. En waar ligt de lijn tussen de verloskundigen en de gyneacoloog? Daarnaast gaan we inhoudelijk in op yoga, hoe is het ontstaan, wat zijn de belangrijkste benamingen en houdingen. Ook als je nooit eerder yoga hebt gevolgd, heb je hierna een goede basis gelegd!

Module 4:

Volop informatie krijgen en vragen kunnen stellen aan een bekkenfysiotherapeut als gastspreker. Welke klachten worden vaak ervaren zwangeren in de zwangerschap? Bestaat bekkeninstabiliteit eigenlijk wel? Welke oefeningen worden er zoal gegeven en welke hulpmiddelen kan een bekkenfysio inzetten? Ook bespreken we verschillende complicaties, kwaaltjes en klachten die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en bij/na de bevalling.

Module 5:

We gaan bezig met het samenstellen van een bevalplan en we behandelen waarom dit van belang is. Oefenen van houdingen voor het opvangen van weeën. Verschillende soorten bevalhoudingen en de voor -en nadelen van houdingen. Daarnaast oefenen we met perstechnieken en bespreken we de mogelijkheden van de partner bij de bevalling. Na deze module ben jij in staat om bevalcursussen te geven 1 op 1 of in groepsverband. 

voordelen zwangerschapsyogaPraktische informatie:
Prijs: €595,00

Vooropleiding: Voorkennis, vooropleiding of ervaring met yoga of zwangeren is niet nodig.

Niveau zwangerschapsyoga: de zwangerschapsyoga opleiding wordt aangeboden op MBO-4 niveau.

Studiebelasting: Na elke module ben je ongeveer 3 a 4 uur kwijt aan thuisstudie in de vorm van opdrachten.

Accreditatie:
Deze opleiding is geaccrediteerd door Baby Spa Netwerk en is goed voor 25 accreditatiepunten. 

Benodigdheden: Voor het volgen van de opleiding zwangerschapsyoga zal je boeken kunnen lenen of kopen. Elke module stel ik boeken beschikbaar, kan je ze inkijken en zelf bepalen of de boeken van meerwaarde zijn voor jou.
 
Kosten: €595,- vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de 5 modules inclusief opleidingsdagen. 

Wanneer:
Er staan momenteel 2 opleidingen gepland. Je kan kiezen voor de vrijdagen of de maandagen of een mix maken met data die jou goed uitkomen.
– module 1: Vrijdag 3 februari 2023 of maandag 8 mei 2023.
– module 2: Vrijdag 3 maart 2023 of maandag 29 mei 2023.
– module 3: Vrijdag  24 maart 2023 of maandag 12 juni 2023.
– module 4: Vrijdag 14 april 2023 of maandag 26 juni 2023.
– module 5: Vrijdag 12 mei 2023 of maandag 3 juli 2023.

Alle opleidingsdagen zijn van 10:00-16:00 uur. Koffie en thee is aanwezig. Lunch is niet inbegrepen.

Locatie opleiding: Mums&more, Hs Stevensweg 1, te Dwingeloo.

Deze opleiding is ook online te volgen. Jij bepaalt het tempo én er is na elke module mogelijkheid tot contact. 

Contactgegevens:
Wil je iets overleggen, heb je vragen, of komen jou de data net niet uit? E-mail naar info@mumsandmore.nl

CRKBO logo
Baby spa netwerk