Word zwangerschapsyoga docent

Heb je affiniteit om met zwangere vrouwen te werken? Wil je hen inzicht geven in wat écht belangrijk is in een zwangerschap én tijdens de bevalling?
Begin in september de opleiding Docent Zwangerschapsyoga en je rondt deze nog af in 2022!

Bevalcursus en zwangerschapsyoga

De opleiding Docent Zwangerschapsyoga wordt gegeven door Karlijn: hét gezicht van Mums&more. Jarenlang gaf zij o.a. zwangerschapsyoga en bevalcursussen. Haar ervaring en kennis deelt zij volop. Na afloop van de opleiding ben je in staat om mínstens 10 verschillende lessen zwangerschapsyoga én ook bevalcursussen te geven, zowel op maat als in groepen.
De opleiding zwangerschapsyoga wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen. 

In september 2022 start de volgende opleiding Docent Zwangerschapsyoga. Deze eindigt in december 2022. Dus binnen 3 maanden heb je gegarandeerd je diploma op zak.

De 5 modules van Docent Zwangerschapsyoga 

Elke bijeenkomst worden er 2 lessen zwangerschapsyoga gegeven. Deze krijg je ook mee als document én je kan ze altijd nakijken op de video. In totaal dus 10 kant en klare lessen die je krijgt! Daarnaast komen er elke module verschillende onderwerpen aan bod. 

Module 1:
In deze bijeenkomst krijg je volop theorie over zwanger zijn, welke hormonen er actiever zijn in de zwangerschap en welke veranderingen er plaatsvinden bij een zwanger lijf. 
We leren over het gebruik van bekkenbodem, verschillende manieren van ademhalen en de daarbij horende oefeningen. Ook als je nooit zelf zwanger bent geweest, voel je je hierna goed geïnformeerd!

Module 2:
Ontspanning vinden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling is soms een uitdaging. Jij leert volop tips&tricks te geven aan zwangeren. Door middel van drukpunten, (rebozo) massage, affirmatiekaarten, verschillende soorten van pijnstilling en ontspanningsoefeningen kan jij straks élke zwangere hulp op maat bieden. 

Module 3:
Deze module komt er een verloskundige als gastspreker. Wat zit er nu eigenlijk in de tas van een verloskundige? Waar krijgen verloskundigen zoal mee te maken? We spreken verschillende casussen door die verloskundigen dikwijls tegenkomen. En waar ligt de lijn tussen de verloskundigen en de gyneacoloog? Daarnaast gaan we inhoudelijk in op yoga, hoe is het ontstaan, wat zijn de belangrijkste benamingen en houdingen. Ook als je nooit eerder yoga hebt gevolgd, heb je hierna een goede basis gelegd!

Module 4:
Volop informatie krijgen en vragen kunnen stellen aan een bekkenfysiotherapeut als gastspreker. Welke klachten worden vaak ervaren zwangeren in de zwangerschap? Bestaat bekkeninstabiliteit eigenlijk wel? Welke oefeningen worden er zoal gegeven en welke hulpmiddelen kan een bekkenfysio inzetten? Ook bespreken we verschillende complicaties, kwaaltjes en klachten die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en bij/na de bevalling.

Module 5:
We gaan bezig met het samenstellen van een bevalplan en we behandelen waarom dit van belang is. Oefenen van houdingen voor het opvangen van weeën. Verschillende soorten bevalhoudingen en de voor -en nadelen van houdingen. Daarnaast oefenen we met perstechnieken en bespreken we de mogelijkheden van de partner bij de bevalling. Na deze module ben jij in staat om bevalcursussen te geven 1 op 1 of in groepsverband. 

Easy-FLow-Yoga-

Praktische informatie:
Prijs: €595,00
Vooropleiding: Voorkennis, vooropleiding of ervaring met yoga of zwangeren is niet nodig.
Niveau zwangerschapsyoga: de zwangerschapsyoga opleiding wordt aangeboden op MBO-4 niveau.
Studiebelasting: Na elke module ben je ongeveer 3 a 4 uur kwijt aan thuisstudie in de vorm van opdrachten. 
Benodigdheden: Voor het volgen van de opleiding zwangerschapsyoga zal je boeken kunnen lenen of kopen. Elke module stel ik boeken beschikbaar, kan je ze inkijken en zelf bepalen of de boeken van meerwaarde zijn voor jou. 
Kosten: €595,- vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de 5 modules inclusief opleidingsdagen. 

Wanneer:
– module 1: Vrijdag 2 september 2022.
– module 2: Vrijdag 23 september 2022.
– module 3: Vrijdag  14 oktober 2022.
– module 4: Vrijdag 11 november 2022.
– Module 5: Vrijdag 9 december 2022.

Alle opleidingsdagen zijn van 10:00-16:00 uur. Koffie en thee is aanwezig. Lunch is niet inbegrepen.

Locatie opleiding: Mums&more, Hs Stevensweg 1, te Dwingeloo.

Contactgegevens:
Wil je iets overleggen, heb je vragen, of komen jou de data net niet uit? E-mail naar info@mumsandmore.nl