Wil jij zwangerschapsyoga docent worden? Op 30 september start de opleiding: Docent Zwangerschapsyoga. Heb je affiniteit om met zwangere vrouwen te werken? Wil je hen inzicht geven in wat écht belangrijk is in een zwangerschap én tijdens de bevalling? Droom jij ervan om in de toekomst les te gaan geven in zwangerschapsyoga? Dit is je kans: geef je nu op!

Bevalcursus en zwangerschapsyoga

De opleiding Docent Zwangerschapsyoga wordt gegeven door Karlijn: hét gezicht van Mums & More. Na afloop ben je instaat om 10 lessen zwangerschapsyoga én 10 bevalcursussen te geven. De opleiding zwangerschapsyoga wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen.

De opleiding is opgedeeld in 5 modules. Hierdoor kan je op elk moment instromen, mocht je een keer niet kunnen, dan is er altijd de mogelijkheid deze later in te halen. De opleiding wordt 2 keer per jaar aangeboden. Dus binnen 12 maanden heb je gegarandeerd je diploma op zak.

De 5 modules docent zwangerschapsyoga bestaan uit:

Module 1:
Theorie over zwanger zijn, welke hormonen er actiever zijn in de zwangerschap, gebruik van bekkenbodem en verschillende manieren van ademhalen en de daarbij horende oefeningen.

Module 2:
Ontspanning vinden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Door middel van drukpunten, (rebozo) massage, affirmatiekaarten en ontspanningsoefeningen.

Module 3:
Verloskundige als gastspreker. Stel alle vragen die je wilt! Daarnaast bespreken we verschillende soorten pijnstilling die er mogelijk zijn.

Module 4:
Bekkenfysiotherapeut als gastspreker. Complicaties die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en bij/na de bevalling. Korte presentaties aan elkaar.

Module 5:
Samenstellen van een bevalplan en we behandelen waarom dit handig is. Oefenen van houdingen voor het opvangen van weeën. Verschillende soorten bevalhoudingen en de voor -en nadelen van houdingen. Daarnaast oefenen we met perstechnieken en bespreken we de mogelijkheden van de partner bij de bevalling.

Elke module bevatten 2 lessen zwangerschapsyoga van Karlijn. Je krijgt 10 kant en klare lessen zowel in de praktijk als op papier mee, zodat je na deze opleiding meteen van start kan. Heb je al ervaring in het geven van yogalessen of bijvoorbeeld als verloskundige, dan kan je zelfs al eerder starten!

Praktische informatie:

 

Prijs: €595,00
Vooropleiding:
voorkennis, vooropleiding of ervaring is niet nodig. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met zwangere vrouwen.
Niveau zwangerschapsyoga: de zwangerschapsyoga opleiding wordt aangeboden op MBO-4 niveau.
Studiebelasting: Na elke module ben je ongeveer 3 a 4 uur kwijt aan thuisstudie in de vorm van opdrachten. Er vindt geen examen plaats na afloop. Wel zullen er korte presentaties zijn aan elkaar. Hiervan word je tijdig op de hoogte gesteld en hierin zijn keuzemogelijkheden.
Benodigdheden: voor het volgen van de opleiding zwangerschapsyoga zal je boeken moeten lenen, kopen of in elk geval lezen. Het zal gaan om 4 boeken t.w.v. gemiddeld €20,- per stuk. Om welke boeken het gaat, wordt tijdig na aanmelding gecommuniceerd.
Kosten: de kosten voor de opleiding zwangerschapsyoga zijn: €595,- Vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de 5 modules inclusief opleidingsdagen. Zoals hierboven beschreven staat, komen er nog de kosten van 4 boeken bij a €20,- per stuk.

Wanneer:
– module 1: Donderdag 30 september 2021 of Woensdag 9 maart 2022.
– module 2: Donderdag 14 oktober 2021 of Vrijdag 1 april 2022.
– module 3: Vrijdag 10 december 2021 of Woensdag 13 april 2022.
– module 4: Donderdag 13 januari 2022 Vrijdag 20 mei 2022.
– module 5: Woensdag 16 februari 2022 of Vrijdag 10 juni 2022.
Alle opleidingsdagen zijn van 10:00-16:00 uur.

Locatie opleiding: Mums&more, Hs Stevensweg 1, te Dwingeloo.

Contactgegevens:
Wil je iets overleggen, heb je vragen, of komen jou de data net niet uit? E-mail naar info@mumsandmore.nl ik denk graag mee. Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.

Review:
Annabel: “Karlijn is zeer ervaren en zorgt voor een fijne sfeer binnen de groep. Zij is heel betrokken en persoonlijk. Zij zorgt dat iedereen zich op hun gemak voelt. Geen vraag is te gek..”

Over Karlijn:
Sinds 5 jaar geef ik les aan zwangere vrouwen op verschillende vlakken. Het is super mooi om zo’n grote verandering in hun leven van dichtbij mee te maken en hen te helpen met informatie en tips, daar waar kan. Met veel passie zal ik jou wegwijs maken! Je hoeft nog geen ervaring te hebben met zwangere vrouwen of zelf bevallen te zijn. Ik zorg dat je helemaal up to date bent aan het eind van de cursus!

Mums&More shop Amersfoort
Mums&more shop Dwingeloo
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.