Wil jij zwangerschapsyoga docent worden? Heb je affiniteit om met zwangere vrouwen te werken? Wil je hen inzicht geven in wat écht belangrijk is in een zwangerschap én tijdens de bevalling? Begin wanneer het jou uitkomt. En start de opleiding: docent zwangerschapsyoga. 

Bevalcursus en zwangerschapsyoga
De opleiding Docent Zwangerschapsyoga wordt gegeven door Karlijn: hét gezicht van Mums & More. Na afloop ben je instaat om 10 lessen zwangerschapsyoga én 10 bevalcursussen te geven. De opleiding zwangerschapsyoga wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen.

De opleiding is opgedeeld in 5 modules. Hierdoor kan je op elk moment instromen, mocht je een keer niet kunnen, dan is er altijd de mogelijkheid deze later in te halen. De opleiding wordt 2 keer per jaar aangeboden. Dus binnen 12 maanden heb je gegarandeerd je diploma op zak.

De 5 modules docent zwangerschapsyoga bestaan uit:

Module 1:
Theorie over zwanger zijn, welke hormonen er actiever zijn in de zwangerschap, gebruik van bekkenbodem en verschillende manieren van ademhalen en de daarbij horende oefeningen.

Module 2:
Ontspanning vinden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Door middel van drukpunten, (rebozo) massage, affirmatiekaarten, pijnstilling en ontspanningsoefeningen.

Module 3:
Verloskundige als gastspreker. Daarnaast gaan we inhoudelijk in op yoga, hoe is het ontstaan, wat zijn de belangrijkste benamingen en houdingen. 

Module 4:
Bekkenfysiotherapeut als gastspreker. Complicaties die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en bij/na de bevalling. 

Module 5:
Samenstellen van een bevalplan en we behandelen waarom dit handig is. Oefenen van houdingen voor het opvangen van weeën. Verschillende soorten bevalhoudingen en de voor -en nadelen van houdingen. Daarnaast oefenen we met perstechnieken en bespreken we de mogelijkheden van de partner bij de bevalling.

Easy-FLow-Yoga-

Praktische informatie:
Prijs: €595,00
Vooropleiding: Voorkennis, vooropleiding of ervaring is niet nodig.
Niveau zwangerschapsyoga: de zwangerschapsyoga opleiding wordt aangeboden op MBO-4 niveau.
Studiebelasting: Na elke module ben je ongeveer 3 a 4 uur kwijt aan thuisstudie in de vorm van opdrachten. 
Benodigdheden: Voor het volgen van de opleiding zwangerschapsyoga zal je boeken kunnen lenen of kopen. Elke module stel ik boeken beschikbaar, kan je ze inkijken en zelf bepalen of de boeken van meerwaarde zijn voor jou. 
Kosten: €595,- vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de 5 modules inclusief opleidingsdagen. 

Wanneer:
– module 3: Vrijdag 10 december 2021 of Woensdag 13 april 2022.
– module 4: Donderdag 13 januari 2022 Vrijdag 20 mei 2022.
– module 5: Woensdag 16 februari 2022 of Vrijdag 10 juni 2022.
– module 1: Woensdag 9 maart 2022 of donderdag 30 juni 2022.
– module 2: Vrijdag 1 april 2022 of woensdag 13 juli 2022.
Alle opleidingsdagen zijn van 10:00-16:00 uur.

Locatie opleiding: Mums & More, Hs Stevensweg 1, te Dwingeloo.

Contactgegevens:
Wil je iets overleggen, heb je vragen, of komen jou de data net niet uit? E-mail naar info@mumsandmore.nl