Moxa Therapie in Dwingeloo

Wanneer je baby in stuitligging ligt, dan kun je je kindje laten draaien met behulp van moxa-therapie.

Tijdens je zwangerschap kun je moxa-therapie toepassen vanaf week 33 om de kans op spontaan draaien van de baby te vergroten.

Het acupunctuurpunt dat bij stuitligging wordt verwarmd zit aan de zijkant van je kleine teen, waar volgens de traditionele Chinese geneeskunde de blaasmeridiaan eindigt. We steken de bovenkant van het moxa-staafje aan tot het gloeit en houdt het vervolgens op een afstand van circa één centimeter van dit punt. Je voelt de warmte, maar het doet geen pijn en is eerder aangenaam. De verwarmende energie komt vervolgens via de blaasmeridiaan in je kleine bekken, waar de baarmoeder zit. Dit zorgt voor beweging in dit gebied. Volgens de westerse geneeskunde zorgt moxa voor een betere doorbloeding van het spierweefsel in de baarmoeder. De baby wordt hierdoor bewegelijker en de kans dat hij gaat draaien neemt toe.

Na de behandeling ontvang je uitleg hoe je het samen met je partner thuis kunt toepassen. In combinatie met passende oefeningen bestaat de kans dat je baby spontaan zal gaan draaien.

Voordelen van Moxa Therapie

  • De behandeling is voor de aanstaande moeder en voor het ongeboren kind zeer veilig. De spontane draaiing wordt uitgelokt; er is geen direct contact met de baby.
  • De behandeling is niet belastend voor de moeder.
  • Er zijn geen bijwerkingen bekend.
  • Je kan al starten in de 33ste en de 36ste week van de zwangerschap.
  • Door moxa-therapie is de kans 75% groter dat de aanstaande moeder op een natuurlijke manier kan bevallen.

Moxa-Therapie bij Mums&more Dwingeloo

Data
Kies één van de vele data uit het rooster waar een massage staat ingepland. Kan je toch geen geschikte dag/tijd vinden? Dan zoeken we samen naar een geschikte datum, mail even naar info@mumsandmore.nl.

Praktische informatie & prijzen:
Moxa Therapie duurt 45 minuten en kosten 60 euro per persoon. Met het omkleden en een korte intake, zal je zo’n 10 minuten langer aanwezig zijn. De behandeling kan je hieronder in de shop aanschaffen.

Je ontvangt tijdens het consult tips en tricks om thuis samen met je partner de moxa sticks op de juiste manier te gebruiken. Daarnaast ontvangt je de juiste oefeningen om de draaiing van de baby extra te stimuleren.

Locatie

Moxa Therapie in Dwingeloo vindt bij mij in de praktijk plaats aan de Hs Stevensweg 1. Je mag de auto parkeren bij het reclamebord van Mums&more, het kleine poortje door en dan de linker groene deur. 

Vragen?
Neem contact op via info@mumsandmore.nl