Leuk dat je een kijkje komt nemen bij de opleidingen en cursussen die Mums&more biedt! 
Grote kans dat je een goede aanvulling vindt op het werk dat je nu doet, of misschien wil je liever een héle andere kant op en is dit jouw inspiratiebron! 

Alle cursussen zijn gericht op zwangeren/moeders en hun baby. Het is belangrijk om te weten wat er wel en niet kan met beiden doelgroepen. Daarom heb ik cursussen en opleidingen geschreven zodat je op een gerichte manier jezef kan ontwikkelen om op een verantwoorde manier met hen te werken. 

De cursussen zijn te boeken als individuele deelnames, maar ook als ‘inhouse’ cursus, waarbij ik een team van bijvoorbeeld kraamverzorgenden, fitnesstrainers of Baby spa train. 

Na deze cursussen of opleidingen zou je misschien wel bij Mums&more lessen kunnen geven, of een eigen locatie van Mums&more kunnen starten. Interesse gewekt? Schrijf je snel in! 

Docent 'Baby yoga'

Ben jij een docente babymassage, kindercoach, fysiotherapeut, haptonoom, gastouder, pedagogisch medewerker of werk je bij jeugdzorg, als kraamverzorgende of ben jij ouder en wil je álles weten over baby yoga? Schrijf je dan in! 

Wat leer je in deze cursus:
– Welke ontwikkelingsgebieden stimuleer je bij Baby yoga?
– Hoe ziet de motorische ontwikkeling er uit bij baby’s tot 2 jaar?
– Wat zijn de meest voorkomende (motorische) beperkingen bij baby’s?
– Welke oefeningen kunnen baby’s vanaf 6 weken tot 2 jaar?
– Hoe je een lessenreeks baby yoga kan aanbieden.
– Meer dan 30 oefeningen, liedjes en versjes, ook via video terug te kijken.

Vooropleiding: er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau waarop de cursus Docente Baby yoga plaatsvindt is MBO-3 niveau.

Studiebelasting: Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks. Er vindt geen examen plaats na afloop van de cursusdag.

Benodigheden: Grote pop, ongeveer 45-60 cm.  Deze dien je zelf aan te schaffen.

Kosten: €110,- Mogelijk btw-vrij, in afwachting van de aanvraag bij het CRKBO.

Wanneer: vrijdag 27 augustus 2021 van 10:00-16:00.

Waar: Hs. Stevensweg 1, Dwingeloo

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen.
Is er iets nog niet duidelijk of wil je deze cursus Docent Babyyoga aan jouw team aanbieden, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.

Docent 'Zwangerschapsyoga'

Altijd al met zwangeren willen werken en hen willen bijbrengen wat er écht belangrijk is in de zwangerschap en tijdens de bevalling?
Je hoeft nog geen ervaring te hebben met zwangeren of zelf bevallen te zijn. Ik zorg dat je hélemaal up to date bent aan het eind van de cursus!

Wat leer je in deze opleiding:
– Theorie over zwanger zijn, bevallen, hormonen, bekken.
– Complicaties bij zwangerschap en bevalling.
– Houdingen voor het opvangen van weeën
– Verschillende soorten bevalhoudingen.
– Perstechnieken.
– Verschillende ontspanningsoefeningen.
– Mogelijke pijnbestrijding.
– Drukpunten die een partner kan uitvoeren.
– Bevalplan ontwerpen.
– Verschillende soorten ademhalingen en daarbij horende oefeningen.
– 2 dagdelen les van gastsprekers: Verloskundige en bekkenfysio.
– Je krijgt 10 kant en klare lessen.

Vooropleiding: er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursus. Het niveau waarop de cursus Zwangerschapsyoga wordt aangeboden is MBO-4 niveau.

Studiebelasting: Per week zal je ongeveer zal je 3-4 uur kwijt zijn aan huiswerkopdrachten. Er vindt geen examen plaats na afloop. Wel zullen er korte presentaties zijn aan elkaar.

Kosten: €595,- Mogelijk btw-vrij, in afwachting van de aanvraag bij het CRKBO.

Benodigdheden: Voor het volgen van deze cursus zal je boeken moeten lenen, kopen of in elk geval lezen. Het zal gaan om 4 boeken twv gemiddeld €20,-. Om welke boeken het gaat, wordt nog gecommuniceerd.

Wanneer: Vrijdag 3 september, zaterdag 4 september, vrijdag 17 september, zaterdag 18 september en vrijdag 1 oktober 2021. Alle cursusdagen zijn van 10:00-16:00.

Waar: Hs Stevensweg 1, Dwingeloo.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen.
Is er iets nog niet duidelijk of komen jou de data niet, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.

Trainer 'Sporten in en na de zwangerschap' (Diastase/bekkenbodem)

Lijkt het jou leuk om jouw sportschool uit te breiden met kennis over zwangeren en pas bevallen moeders? Of geef je zwangerschapsyoga, baby yoga, ben je verloskundige, kraamhulp of wil je workouts geven bijvoorbeeld met een eigen locatie van Mums&more? Dan is deze cursusdag zéker iets voor jou! Maar ook als zwangere om info op te doen en op een gezonde manier verder te blijven sporten. 

Wat leer je in deze cursus:
– Zwanger en net bevallen, waar houd je rekening mee?
– Theorie over diastase (het wijken van de rechte buikspieren).
– Gebruik verschillende buikspieren.
– Oefeningen die wel/geen doming uitlokken.
– Oefeningen die diastase verminderen.
– Theorie over bekkenbodem, verzakkingen en urineverlies.
– Oefeningen m.b.t. gebruik bekkenbodem.

Vooropleiding: er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau van de cursus zal MBO-3 niveau zijn.

Studiebelasting: Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks.

Kosten: € 110,- Mogelijk btw-vrij, in afwachting van de aanvraag bij het CRKBO.

Wanneer: Vrijdag 15 oktober 2021.

Waar: Hs Stevensweg 1, Dwingeloo.

De cursus wordt gegeven in een groep van minimaal 3, maximaal 10 deelnemers. Bij mooi weer zullen we veel buiten zijn.
Is er iets nog niet duidelijk, komt de datum je niet uit of wil je deze cursus Trainer Sporten in en na de zwangerschap aan jouw team aanbieden, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.

Trainer 'Hardlopen na de bevalling'

Ben jij hardlooptrainer, geef je workouts, bootcamp of hiit-trainingen of wil je zelf meer weten over starten met hardlopen na de bevalling? Bij deze cursus leer je hoe je een goede opbouw kan aanbrengen, waar je rekening mee dient te houden en met welke oefeningen je het herstel optimaal bevordert.

Wat leer je in deze cursus:

– Net bevallen, waar houd je rekening mee?
– Theorie over diastase.
– Theorie over bekkenbodem.
– Loopscholing
– Oefeningen m.b.t. verbeteren conditie, balans, wendbaarheid en snelheid.

Vooropleiding: er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau van de cursus zal MBO-3 niveau zijn. Er zal geen examen plaatsvinden.

Studiebelasting: Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks.

Kosten: € 110,- Mogelijk btw-vrij, in afwachting van de aanvraag bij het CRKBO.

Wanneer: Zaterdag 16 oktober 2021 van 10:00-16:00.

Waar: Hs Stevensweg 1, Dwingeloo.

De cursus wordt gegeven in een groep van minimaal 3 deelnemers, maximaal 10 deelnemers. Bij mooi weer zullen we vooral buiten zijn.
Is er iets nog niet duidelijk, kan je deze datum niet of wil je deze cursus Trainer Hardlopen na de bevalling aan jouw team aanbieden, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaand cursussen of opleidingen? Of zou je zelf een datum willen plannen om de cursus/opleiding in house aangeboden te krijgen, vul dan even een contactformulier in:

Mums&More shop Amersfoort
Mums&more shop Dwingeloo
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.