Leuk dat je een kijkje komt nemen bij de opleidingen en cursussen die Mums&more biedt!
Grote kans dat je een goede aanvulling vindt op het werk dat je nu doet, of misschien wil je liever een héle andere kant op en is dit jouw inspiratiebron!

Alle cursussen zijn gericht op zwangeren/moeders en hun baby. Het is belangrijk om te weten wat er wel en niet kan met beiden doelgroepen. Daarom heb ik cursussen en opleidingen geschreven zodat je op een gerichte manier jezelf kan ontwikkelen om op een verantwoorde manier met hen te werken.

De cursussen zijn te boeken als individuele deelnames, maar ook als ‘inhouse’ cursus, waarbij ik een team van bijvoorbeeld kraamverzorgenden, fitnesstrainers of Baby spa train.

Na deze cursussen of opleidingen zou je misschien wel bij Mums&more lessen kunnen geven, of een eigen locatie van Mums&more kunnen starten. Interesse gewekt? Schrijf je snel in!

Docent ‘Baby yoga’

Ben jij een docente babymassage, kindercoach, fysiotherapeut, haptonoom, gastouder, pedagogisch medewerker of werk je bij jeugdzorg, als kraamverzorgende of ben jij ouder en wil je álles weten over baby yoga? Schrijf je dan in!

Wat leer je in deze cursus:
– Welke ontwikkelingsgebieden stimuleer je bij Baby yoga?
– Hoe ziet de motorische ontwikkeling er uit bij baby’s tot 2 jaar?
– Wat zijn de meest voorkomende (motorische) beperkingen bij baby’s?
– Welke oefeningen kunnen baby’s vanaf 6 weken tot 2 jaar?
– Hoe je een lessenreeks baby yoga kan aanbieden.
– Meer dan 30 oefeningen, liedjes en versjes, ook via video terug te kijken.

Vooropleiding: Er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau waarop de cursus Docente Baby yoga plaatsvindt is MBO-3 niveau.

Studiebelasting: Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks. Er vindt geen examen plaats na afloop van de cursusdag.

Benodigheden: Grote pop, ongeveer 60 cm.  Deze dien je zelf aan te schaffen.

Kosten: €110,- Vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de cursusdag. Zoals hierboven beschreven staat, komt er nog het meenemen/aanschaffen van een pop bij.

Wanneer: Vrijdag 14 januari 2022 van 10:00-16:00.

Waar: Hs. Stevensweg 1, Dwingeloo

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen.
Is er iets nog niet duidelijk of wil je deze cursus Docent Babyyoga aan jouw team aanbieden, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.


Inschrijven Docent ‘Baby yoga’

Opleiding ‘Docent ‘Zwangerschapsyoga’

Altijd al met zwangeren willen werken en hen willen bijbrengen wat er écht belangrijk is in de zwangerschap en tijdens de bevalling? Daar help ik je graag bij! Sinds 5 jaar geef ik les aan zwangeren op verschillende vlakken. Het is super mooi om zo’n grote verandering in hun leven van dicht bij mee te maken en hen te helpen met informatie en tips, daar waar kan. Met veel passie zal ik jou wegwijs maken!
Je hoeft nog geen ervaring te hebben met zwangeren of zelf bevallen te zijn. Ik zorg dat je hélemaal up to date bent aan het eind van de cursus!

Je bent aan het eind van deze opleiding in staat om 10 lessen zwangerschapsyoga te geven én om bevalcursussen te geven.

De opleiding is opgedeeld in 5 modules. Hierdoor kan je op elk moment instromen en als je een keer niet kan, kan je die later inhalen. De opleiding wordt twee keer per jaar aangeboden. Dus binnen 12 maanden heb je je certificaat.

Wat leer je in deze opleiding?
Module 1:
Theorie over zwanger zijn, welke hormonen er actiever zijn in de zwangerschap, gebruik van bekkenbodem en verschillende manieren van ademhalen en de daarbij horende oefeningen.

Module 2:
Ontspanning vinden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Door middel van drukpunten, (rebozo) massage, affirmatiekaarten, pijnstilling en ontspanningsoefeningen.

Module 3:
Verloskundige als gastspreker. Stel alle vragen die je wilt! Daarnaast gaan we inhoudelijk in op yoga, het ontstaan, de belangrijkste benamingen en houdingen.

Module 4:
Bekkenfysiotherapeut als gastspreker! Complicaties die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en bij/na de bevalling. Korte presentaties aan elkaar.

Module 5:
Samenstellen van een bevalplan en waarom dat handig is. Oefenen van houdingen voor het opvangen van weeën. Verschillende soorten bevalhoudingen en de voor -en nadelen van houdingen. Daarnaast oefenen we met perstechnieken en bespreken we de mogelijkheden van de partner bij de bevalling.

Elke module krijg je 2 lessen zwangerschapsyoga van Karlijn, zowel in de praktijk als mee naar huis. Je krijgt dus 10 kant en klare lessen, zodat je na deze opleiding meteen van start kan. Ben je al yoga docent of werkzaam met zwangeren, kan je ook eerder in de opleiding starten met het lesgeven.

Vooropleiding: Er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursus. Het niveau waarop de cursus Zwangerschapsyoga wordt aangeboden is MBO-4 niveau.

Studiebelasting: Na elke module zal je ongeveer zal je 3-4 uur kwijt zijn aan huiswerkopdrachten. Er vindt geen examen plaats na afloop. Wel zullen er korte presentaties zijn aan elkaar. Hiervan word je tijdig op de hoogte gesteld en zijn er keuzemogelijkheden.

Benodigdheden: Voor het volgen van deze cursus zal je boeken moeten lenen, kopen of in elk geval lezen. Het zal gaan om 4 boeken twv gemiddeld €20,-. Om welke boeken het gaat, wordt nog gecommuniceerd.

Kosten: €595,- Vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de 5 modules/cursusdagen. Zoals hierboven beschreven staat, komen er nog de kosten van 4 boeken bij a €20,-

Wanneer:

– module 2: Donderdag 14 oktober 2021 vrijdag 1 april 2022.
– module 3: Vrijdag 10 december 2021 of woensdag 13 april 2022.
– module 4: Donderdag 14 januari 2021 of vrijdag 20 mei 2022.
– module 5: Vrijdag 4 februari 2021 of vrijdag 10 juni 2022.
– module 1: woensdag 9 maart 2022.
Alle cursusdagen zijn van 10:00-16:00.

Waar: Hs Stevensweg 1, Dwingeloo.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen.
Is er iets nog niet duidelijk of komen jou de data niet, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.


Inschrijven Docent ‘Zwangerschapsyoga’

Trainer ‘Herstel na de bevalling’
(o.a. Diastase/bekkenbodem)

Lijkt het jou leuk om jouw Zwangerschapsyoga of Baby yoga uit te breiden met kennis over  pas bevallen moeders? Of ben je verloskundige, kraamhulp of wil je tips geven voor het kraambed, herstelyoga of workouts geven? Misschien wel met een eigen locatie van Mums&more? Dan is deze cursusdag zéker iets voor jou! Maar ook als zwangere om info op te doen en op een gezonde manier straks weer te starten met sporten. 

Wat leer je in deze cursus:
– Net bevallen, waar houd je rekening mee?
– Theorie over diastase (het wijken van de rechte buikspieren).
– Gebruik verschillende buikspieren.
– Oefeningen die wel/geen doming uitlokken.
– Oefeningen die diastase verminderen.
– Theorie over bekkenbodem, verzakkingen en urineverlies.
– Oefeningen m.b.t. gebruik bekkenbodem.
– Video met 6 weken kraambedoefeningen.
– Herstel yoga en kleine workouts, eventueel met kindje.

Vooropleiding: Er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau van de cursus zal MBO-3 niveau zijn.

Studiebelasting: Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks.

Kosten: € 110,- Vrij van btw door accreditatie bij het CRKBO. Dit zijn de kosten van de cursusdag, er zijn geen bijkomende kosten.

Wanneer: Vrijdag 12 november 2021.

Waar: Hs Stevensweg 1, Dwingeloo.

De cursus wordt gegeven in een groep van minimaal 3, maximaal 6 deelnemers.

Is er iets nog niet duidelijk, komt de datum je niet uit, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.


Inschrijven Trainer ‘Herstel na de bevalling’

Trainer ‘Hardlopen na de bevalling’

Ben jij hardlooptrainer, geef je workouts, bootcamp of hit-trainingen of wil je zelf meer weten over starten met hardlopen na de bevalling? Bij deze cursus leer je hoe je een goede opbouw kan aanbrengen, waar je rekening mee dient te houden en met welke oefeningen je het herstel optimaal bevordert.

Wat leer je in deze cursus:

– Net bevallen, waar houd je rekening mee?
– Theorie over diastase.
– Theorie over bekkenbodem.
– Loopscholing
– Oefeningen m.b.t. verbeteren conditie, balans, wendbaarheid en snelheid.

Vooropleiding: er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau van de cursus zal MBO-3 niveau zijn. Er zal geen examen plaatsvinden.

Studiebelasting: Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks.

Kosten: € 110,- Vrij van btw door accreditatie bij het CRKBO. Dit zijn de kosten van de cursusdag. Er zijn geen bijkomende kosten.

Wanneer: Nog in te plannen. Inhouse is veel mogelijk.

Waar: Hs Stevensweg 1, Dwingeloo.

Is er iets nog niet duidelijk, kan je deze datum niet of wil je deze cursus Trainer Hardlopen na de bevalling aan jouw team aanbieden, mail gerust naar info@mumsandmore.nl Binnen 3 werkdagen heb je gegarandeerd een reactie terug.


Meer informatie over Trainer ‘Hardlopen na de bevalling’

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaand cursussen of opleidingen? Of zou je zelf een datum willen plannen om de cursus/opleiding in house aangeboden te krijgen, vul dan even een contactformulier in:


Contactformulier